sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Sateen jälkeen

Sateen loputtua lähdin rannalle ottamaan kuvia, tässä muutamia. Tunisiassa saa olla tarkkana kuvia ottaessaan. Julkisia rakennuksia ja univormu pukuisia henkilöitä ei saa kuvata. Lisäksi islam kieltää valokuvauksen, joten ilman lupaa ei ihmisiä saa kuvata.

Tien toisella puolella asunnostani on moskeija. Pari paivää kesti tottua viidesti päivässä kuuluvaan rukouskutsuun, mutta kuuleepahan ainakin aurongon sijainnin ;). Rukouskutsu kuuluu nimittäin aamunkajon ja aamunkoiton välisenä aikana (Aamunkoiton rukous), Auringon saavutettua lakipisteensä (Keskipäivän rukous), aikana, jolloin esineen varjo on yhtä pitkä kuin esine itse lisättynä sen varjon pituuteen keskipäivän hetkellä (Iltapäivän rukous), auringonlaskun ja iltaruskon välisenä aikana (Auringonlaskun rukous) ja illan pimennyttyä (Iltarukous). Täältä voi halutessaan kuunnella miltä rukouskutsu kuulostaa.

1 kommentti:

  1. Kiitos näistä kuvista, mukava nähdä vähän miltä siellä näyttää! Kiva kun sait kämppäkavereitakin :) Se on jännä miten suomalaiset saattaa tunnistaa kaukaa. Ranskassa asuessa ja Pariisissa kävellessä monesti kaukaa näki, että tuolta tulee suomalaisia :)

    Lennu

    VastaaPoista