perjantai 15. kesäkuuta 2012

Kutsumaton vieras

Täällä on kuulunut kova äänistä kissan nau'untaa. Kulkukissoja on paljon, joten oletettiin että se naukuu ruokaa jossain rappukäytävässä. Torstaina oltiin keittiössä ja Ruth meni hakemaan jotain kaasupullo-komeron kaapista. Yhtäkkiä sieltä syöksyi jotain harmaata ja hyvin nopeaa. Pieni kissanpentu oli jotenkin päässyt kämppäämme ja juoksi Majdin ja Ewan huoneeseen sängyn alle. Se käpertyi nurkaan ja tuijotti meitä sieltä epäluuloisesti. Yritettiin laittaa sille maitoa sängyn viereen, että saataisiin se pois kämpästämme. Ei siihen paljain käsin olisi voinut mennä koskemaan.
Kissa juoksi jossain välissä parvekkeelle, jolloin suljimme parvekkeen oven ja etsimme jostain vanhan pyyhkeen, jonka avulla yritettiin kissaa pyydystää. Se oli kuitenkin niin arka, että ei antanut tulla edes lähelle ennen kuin säntäsi karkuun. Yritetiin ohjata sitä ulos, mutta se vilahti vaatekaapin alle ja kiipesi puoli metriä vaatekaapin takaseinää pitkin ylöspäin. Sieltä saatiin se pyyhkeen avulla tulemaan alas, mutta matkalla kohti ulko-ovea, se kääntyi väärään suuntaan ja eksyi vielä keittiöön uunin taakse. Siirrettiin vähän uunia ja kissa kyllä lähti liikkeelle, mutta kääntyi keittiön ovella väärään suuntaan ja palasi takaisin terassille. Loppujen lopuksi, kun sain kissan hätyytettyä pois terassilta, onnistui Majd ohjaamaan sen ulos.

Naureskeltiin asialle, kunnes parin tunnin päästä kuulimme vähän liiankin tutuksi tulleen miaun. Siellähän se oli kaasupullo-komeron ikkunalla.
Kuvassa näkyviä ruutuja on yhteensä kuusi ja ne ovat n. 40 cm syviä. Kissa oli hypännyt ylemmän kerroksen kaiteelta ja laskeutunut kuvassa näkyvistä ruuduista ylempään. Alemman ruudun verkossa on iso reikä, jonka kautta kissa luultavasti aikaisemminkin oli sisälle päässyt. Nyt kuitenkin meni tähtäys pieleen, sillä ylemmän ruudun verkko oli melko ehjä, joten kissa jäi jumiin. Surkeana se siellä maukui, ei olisi uskonut, että niin pienestä eläimestä voi lähteä niin iso ääni. Annettin kissalle verkon raosta vähän makkaraa ja juustoa, sillä aikaa kun mietittiin mitä sille tehtäisiin.

Käytiin välissä kaupassa ja tultiin takaisin syömään päivällistä. Päivällinen koostui lähinnä leivästä, sillä Ewa ei ollut tiennyt että hänen olisi pitänyt sulkea kaasupullo suihkun jälkeen, joten se oli ollut päällä koko yön. Ei kaasua, ei lämmintä vettä, ei ruuanlaittoa.

Jossain vaiheessa mau'unta muuttui kaksi ääniseksi, kun toinen kissa saapui ylemmälle tasanteelle. Oletettavasti oli ensimmäisen kissan emo, sillä ensimmäinen oli vielä ihan pentu. Jossain vaiheessa toinenkin kissa hyppäsi ikkunallemme, mutta laskeutui alempaan koloon. Siinä sitä sitten oltiin. Kaksi kissaa ikkunalla, toinen toisessa aukossa. Jossain vaiheessa isompi kissa palasi takaisin ylemmälle tasanteelle, mutta ei päässyt pennun luokse, eikä pentu pois. Pakko se oli yrittää ottaa kiinni, ei sitä voinut ikkunallekkaan jättää. Betty leikkasi verkkoon ison reiän ja yritti saada pennusta otetta pyyhkeen avulla. Pentu kuitenkin säikähti ja menetti tasapainonsa tipahtaen maahan. Pudotus ei ollut mikään pieni, mutta hirveää vauhtia pentu pinkoi matkoihinsa heti maahan päästyään. Toivottavasti sille ei käynyt pahemmin :(.

1 kommentti:

  1. Voihan kissa! Niillä on aika monta henkeä, selviävät vaikka mistä :)

    VastaaPoista