keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Ilta ulkona

Lähdin aamulla töihin vähän etuajassa, sillä menin samaa matkaa Tunisiin Jamilin ja Bettinan kanssa. Olin siis työpaikallakin varttia vailla 9. Yrityksellä, jossa olen töissä on samassa rakennuksessa kaksi toimistoa, 1:ssä ja 3:ssa kerroksessa. Eilen olin ensin ensimmäisessä, mutta sitten minut siirrettiin kolmanteen kerrokseen, joten sinne menin tänäkin aamuna. Ainoa ongelma oli, ettei siellä ollut ketään. Joku mies yritti myös käydä soittamassa toimiston ovikelloa ilman tuloksia. Kello taisi olla lähempänä puolta kymmentä kun joku, jolla oli avaimet tuli toimistolle. Siinä vaiheessa olivat remonttimiehetkin jo saapuneet. Remonttimiehet alkoivat mittailemaan ja porailemaan seiniä samaan aikaan kun aloin tehdä töitä, jossain vaiheessa kun he tulivat poraamaan huoneeseen, jossa tein töitä, lähdimme pomoni kanssa evakkoon hetkeksi hissien luoksi. Siinä vaiheessa selvisi, että miehet asensivat valvontakamera-systeemejä. Oli kuulemma saanut hyvän tarjouksen, kun olivat laittaneet valvontakamerat toiseen yksikköönsä, joten päättivät laittaa tuonnekkin.

Iltapäivällä suuntasin kämpille ja Majd oli siellä jo odottamassa. Oli kuulemma ollut vain tunti töitä ensimmäisenä päivänä. Takaisin tullessa Majd oli kuitenkin eksynyt pariksi tunniksi Tunisiin, sillä ei löytänyt bussi-pysäkkiä. Pääsi kuitenkin lopulta kämpille ehjin nahoin :). Kuuden aikoihin alettiin jo vähän huolestua, että onko Bettina eksynyt jonnekkin, sillä ei ollut tullut vielä töistä takaisin. Kummallakaan meistä ei ollut Bettinan numeroa, joten soitimme Ahmedille ja pyysimme numeron. Soitettiin Bettinalle, joka kertoi olevansa töissä kuuteen asti, työpäivä oli siis 9-18... Siihen päälle vielä matkat tunnin suuntaansa, niin tulee työpäivälle mittaa ihan kiitettävästi.

Seitsemän jälkeen lähdettiin etsimään ruokapaikkaa, sillä alkoi olla jo melko nälkä. Törmättiin pihalla poikiin, yhteen Skotlannista (Robert) ja yhteen jostain täältä lähempää (Omar Jordanista). Pojat lähtivät meidän mukaan hommaamaan ruokaa. Loppujen lopuksi käveltiin "keskustan" ympäri ja palattiin takaisin ensimmäiselle hampurilais-/pizza-/voileipä-paikalle. Ruokia odottaessa törmättiin muutamaan IAESTEn poikaan, jotka pyysivät meidät vielä kahville syönnin jälkeen. Ruuat otettiin mukaan ja palattiin kämpille syömään. Ruokaa oli niin paljon, että siitä jäi vielä huomiselle aamullekkin. Töihin ei sitä viitsi mukaan ottaa, sillä puolentoista tunnin matkustaminen ja muutama tunti toimiston lämmössä ei yleensä tee ruualle kovin hyvää...

Kello oli jo hyvin yli yhdeksän, kun kerättiin porukka kasaan ja lähdettiin kahville. Loppujen lopuksi meitä oli 11 harjoittelijaa ja IAESTElaista. Pihalla vähän ihmeteltiin, kun pojat sanoivat että lähdetään autoilla. Olimme nimittäin ajatelleet, että mennään johonkin lähelle kahvilaa kahville. Ei suinkaan, vaan ajettiin n. 15-20 minuutin päähän, että päästiin erääseen tiettyyn kahvilaan, mistä kuulemma sai parhaat vohvelit. Vähän kävi toisen auton poikia sääliksi, sillä molemmat autot olivat hyvin pieniä ja toisessa autossa oli yhteensä kuusi poikaa.

Kahvilassa jouduttiin vähän siirtelemään pöytiä, että kaikki 11 mahduttiin samaan paikkaan. Pojat auttoivat listan kääntämisessä ja tarjoilija oli yllättävän kärsivällinen odottaessaan, että kaikki saivat tilauksen tehtyä :). Siinä meni nimittäin minuutti poikineen :D. Vohvelit, joita jotkut tilasivat, olivat valtavia. Itse en semmoista onneksi tilannut, sillä oltiin juuri syöty. Vohvelit olivat ainakin 1,5cm paksuja ja 5x10cm kokoisia. Ja niitä oli kaksi yhdessä annoksessa. Ihan niinkuin se ei olisi riittänyt, oli päällä niin paljon suklaa-kastiketta, että kun vohvelista maistoi palasen, oli sitä melkein mahdotonta pureskella ;D. Mutta hyviä ne olivat, täytyy myöntää. Paikallinen tee oli yllättävän makeaa, mutta hyvää. Siihen laitettiin vielä joitain mantelin tapaisia pähkinöitä, almondeja.

Kahvilla venähti vähän yli puoli kahteentoista ja kämpillä oltiin puolenyön aikaan. Sitten piti vielä alkaa lämmittämään suihkuun kuumaa vettä. Pitää huomisesta alkaen varmaan käydä suihkussa heti töiden jälkeen, niin ei tarvitse yöllä odotella veden lämpiämistä tai käydä kylmässä suihkussa... Ei nimittäin varmasti ollut viimeinen ilta kun tulee menemään myöhään ;). Huomenna aamulla taas töihin, joten aika mennä testaamaan suihkun lämpötilaa (yleensä joko kuumaa tai kylmää vettä, hetken on sopivaa siinä välissä) ja sitten nukkumaan.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista luettavaa, kurkistus toiseen maahan ja kulttuuriin. Hyvä että kasassa on IASTE:n muutakin porukkaa, niin tarpeen vaatiessa saa neuvoa toisista, ja yhteistä tekemistäkin keksii :-)
    T. Bastian, kv-tsto

    VastaaPoista