maanantai 2. heinäkuuta 2012

Sousse


Retki numero neljä suuntasi taas etelään.  Lauantai aamuna hypättiin jo tutuksi tulleeseen bussiin ja otettiin suunnaksi Sousse. Saa nähdä kestääkö bussi koko kesän, yksi penkkirivi nimittäin kippaa, jos istuu käsinojalle ja yhtien penkkien alta lattia on vajonnut jo melko alas... Lauantai aamupäivä vietettiin (yllätys yllätys) rannalla. Oli muuten paras ranta tähän mennessä, hiekka oli pehmeää, pohja tasainen ja vesi lämmintä jopa Majdin mielestä :). Lounaan jälkeen meillä oli vapaa-aikaa. Oltiin päätetty ennen lähtöä, että halutaan nähdä Medina, vaikka pojat ei sitä olleet sisällyttäneet ohjelmaan. Moez ei olisi millään halunnut meitä päästää keskenämme, mutta lähdettiin silti ;). Loppujen lopuksi matkaan lähti lisäkseni Majd, Fuad ja Chris. Fenia ja Maja tulivat vähän meidän jälkeen. Taksi maksoi 2,5 dinaaria, eli ei melkeen mitään. Medinassa oli paljon nähtävää ja kaikki yrittivät myydä meille jotain. Käytiin myös katsomassa nähtävyyksiä, mm. Medinan linnoitus ja vilaistiin pikaisesti Musée Archéologique de Sousse. ISIC-kortilla päästiin ilmaiseksi sisään, vaikka sulkemisaikaan oli vain puoli tuntia. Ehdittiin käydä vilaisemassa jopa yksi yleisöltä kielletty alue, mitä olivat jättäneet oven auki ja laittaneet lapun oven taakse...

Medinassa tuli jopa shoppailtua vahän. Majd paljasti tinkijmis taitonsa tinkiessään ostoksista. Maksoin kaulakorusta 10 dinaaria, lähtöhinta 25. Rannekorun Majd tinkasi 7:stä 4:n dinaariin ja Fenian ostamat korvakorut 10:stä 3:n. Melkoinen säästö siis saatiin Majdin ansiosta :).


Päivällinen syötiin hotellilla. Paras osa siitä oli vesimeloni-siivut, joita kuluikin melkoinen kasa :).
Illan pimetessä osan kanssa suunnattiin läheiseen yökerhoon, BoraBoraan ja osa jäi hotellille. Sattumalta oli tasan 7 tyttöä ja 7 poikaa porukassa, joka lähti BoraBoraan, mikä oli hyvä, sillä epätasaisella määrällä ei olisi kuulemma päässyt kaikki sisälle.
BoraBora on ulkoilma-klubi, eli ilmastointi ei ollut ongelma :). Paikka oli melko iso ja baari oli keskellä olevassa syvennyksessä. Baarin yläpuolella oli lava, jossa oli monenlaista esiintyjää. Pääasiassa tanssivia vähäpukeisia naisia, mutta välillä oli jotain erikoisempaakin (ja ehdottomasti kiinnostavampaa).


Sunnuntaina kokoonnuttiin aamupalalla. Melko väsynyttä porukka oli muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Majd muun muassa oli nukkunut 9 tunnin yöunet meidän ollessa yökerhossa... Ensimmäisenä aktiviteettina oli Banana-boat. Melko hurjaa menoa se välillä oli ja useammankin kerran saivat meidät merestä onkia takaisin kyytiin, tosin oikein pyydettiin hurjaa kyytiä ;). 
Viimeisenä paikkana oli vuorossa Aqua Park, jonne päästiinkin bussin sijaan junalla. Käytiin matkalla vielä lounaalla. Päätettiin Bettyn kanssa, että seuraavalla kerralla hoidetaan kahdestaan kaikkien ruokien tilaus, jako ja rahojen keräys, on nimittäin välillä vähän sekavan näköistä meininkiä.Aqua Park oli hauska kokemus, en muista milloin olisi viimeksi tullut niin montaa kertaa laskettua vesiliukumäestä. Hyvä puoli siinä, että ollaan muslimi-maassa, on se, että uidessa pystyi pitämään t-paidan päällä, bikinit ja vesiliukumäki kun ei aina ole hyvä yhdistelmä ;). 

La Goulettessa käytiin seuraamassa vielä EuroCup-finaali ja kannattamassa Espanjaa espanjalaisen ja katalonialaisten harjoittelijoiden kanssa. Kämpille oli sillä aikaa tullut muutama uusi harjoittelija. Viikon sisään on siis saapunut 1 harjoittelija Espanjasta, 1 harjoittelija +1 tyttöystävä Kataloniasta, 2 Turkista, 1 Etelä-Koreasta ja 1 Itävällasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti