tiistai 15. toukokuuta 2012

Ennen lähtöä

Vähän aikaa sitten varmistui työharjoittelupaikka Tunisian Tunisiin. Paikan sain IAESTE:n kautta ja tehtävänä on ainakin ilmoituksen mukaan pilvi-palveluiden koodausta. Mitään en asiasta etukäteen tiedä, mutta sen kerroin jo hakemuksessakin ;).

Hirveästi on hommaa ennen lähtöä, niin koulussa kuin muutenkin. Viisumi asia oli niin epäselvä, että selvitin asian itse suurlähetystöstä. Jossain väitettiin, että aina tarvitsee viisumin, jossain että vain yli 90 päivän ja jossain, että ei tarvitse ollenkaan. Suurlähetystön vastaus oli, että Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, yli 90 päivän reissuissa pitää käydä ilmoittautumassa paikallispoliisille. Tämän lisäksi piti hoitaa vakuutukset ja raha-asiat kuntoon. Koulusta onneksi saa avustuksia, sillä vaikka työstä saa palkkaa, se on 300 TND (dinaaria) eli n. 150 euroa kuussa. Toisaalta asuminenkin maksaa vain 100 dinaaria kuussa...

Pari viikkoa vielä lähtöön, ja vähän meinaa matkakuume ja jännitys iskeä :D.

1 kommentti:

  1. FB:n kautta tähän blogiisi tieni löysin. Nyt en ehdi työaikana tätä alkaa lukemaan, mutta onneksi mulla alkaa loma, joten mielenkiinnolla aloitan virtuaaliseikkailun Tunisissa sinun kirjoitusten avustuksella. Onnea ja menestystä tälle kesän kestävälle kokemukselle.

    VastaaPoista